Tel: +40 359 410556 E-mail: contact@capdd-bihor.org

Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului prin elaborarea planului de management

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

May 27, 2019

0
Elevilor şcolii din Bulz le pasă de natură

Elevilor şcolii din Bulz le pasă de natură

O echipă a CAPDD Bihor a vizitat, în 23 mai 2019, şcoala generală din comuna Bulz, cu prilejul unei acţiuni de conştientizare a elevilor, ca parte a proiectului „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA 0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, prin elaborarea Planului de Management”.
Laboratorul de biologie al şcolii s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulţimea de elevi veniţi să afle cât mai multe informaţii despre viaţa sălbatică existentă în munţii şi pădurile înconjurătoare. Întâlnirea s-a bucurat de prezenţa a peste 50 de copii.
Preşedintele C.A.P.D.D. Bihor, Paul Iacobaş, a vorbit despre speciile protejate din Munţii Pădurea Craiului, despre funcţionarea şi importanţa lanţului trofic şi, mai ales, despre speciile de păsări protejate care trăiesc pe aria sitului.
Cu ocazia acestei întâlniri, elevii şcolii din Bulz au dovedit că cunosc bună parte din speciile protejate ce trăiesc în munţii Pădurea Craiului: urs, lup, acvilă, râs etc. şi sunt preocupaţi de modul în care pot contribui la protejarea lor.

Leave a Reply