Tel: +40 359 410556 E-mail: contact@capdd-bihor.org

Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului prin elaborarea planului de management

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Jul 11, 2019

0
Cucuveaua

Cucuveaua

Poate fi întâlnită pe lângă ferme, pajişti şi chiar în oraşe. Este mică, îndesată, cu o greutate medie de 180 grame, având aripi rotunjite cu anvergura de 54-58 cm şi coada scurtă, cu o lungime a corpului de circa 20 de centimetri.

Cucuveaua are ochi galbeni strălucitori, cu sprâncene albe, cioc galben, picioare lungi, albe, acoperite cu pene.
Se hrăneşte cu mamifere mici, păsări, amfibieni, reptile şi nevertebrate. În sălbăticie trăieşte trei ani.

Cucuveaua nu migrază și este una dintre puţinele bufniţe diurne. Vânează de pe un punct înalt de observaţie, mai ales seara, dimineaţa şi în prima parte a nopţii.

Perechile monogame se întorc la acelaşi cuib an de an,  cuibărind în scorburi de copaci, pe stânci, maluri abrupte de râu, ziduri de clădiri. Înainte de a fi ocupat, cuibul cucuvelei este atent curăţat şi lărgit de către ambii parteneri.

Sursa: pasaridinromania.sor.ro

Leave a Reply