Tel: +40 359 410556 E-mail: contact@capdd-bihor.org

Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului prin elaborarea planului de management

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Jul 19, 2019

0
Pescăraşul albastru

Pescăraşul albastru

Este o pasăre inconfundabilă datorită culorilor vii ale penajului. Capul şi spatele sunt albastre cu reflexe metalice iar partea din faţă este portocalie.

Poate să atingă până la un metru lungime, având o anvergură a aripilor de cel mult 30 de centimetri şi o greutate ce variază între 34 şi 46 de grame.

Este o specie, în general, sedentară. Iarna, când apele din care se hrăneşte îngheaţă complet, pescăraşii migrează, pe distanţe mari, către zonele sudice.

Specie eminamente acvatică, este legată de apele în care găseşte peşte mic.

Pentru a-şi face cuibul, pescăraşul are nevoie de maluri abrupte, expuse, fără vegetaţie, lutoase sau argiloase, în care poate să îşi sape galerii.

Cuibul este făcut la capătul unui tunel pe care pescăraşul îl sapă în pereţii din malul apei. Galeria poate să aibă până la un metru lungime.

Pescăraşul mănâncă peşte, pe care îl prinde plonjând spectaculor şi scufundându-se în apă. Mai consumă şi libelule, melci, creveţi sau amfibieni. Foarte rar, iarna când nu are alte surse de hrană se hrăneşte şi cu fructe mici.

Leave a Reply