Tel: +40 359 410556 E-mail: contact@capdd-bihor.org

Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului prin elaborarea planului de management

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Mar 26, 2020

0
Ciocârlia de pădure

Ciocârlia de pădure

… sau lulla arborea, este mai mică şi mai zveltă decât ciocârlia de câmp. Când se deplasează în aer, ciocârlia de pădure îşi strânge aripile şi planează, de aici rezultând zborul ei caracteristic, „ondulat”.  Ciocârlia de pădure poate fi întâlnită în mai multe tipuri de habitat, de la pădurile tăiate şi replantate, până la păşuni abandonate, oriunde poate să îşi amenajeze cuibul pe sol.

Ciocârlia de pădure este o specie larg răspândită în România, excepţie făcând sudul şi câmpia din vestul extrem al ţării.

În munţii Pădurea Craiului şi pe valea Iadului, specia este totuşi prezentă, în zonele deschise, aflate la marginea pădurilor. Identificată în nu mai puţin de 28 de puncte de pe cuprinsul sitului, ciocârlia de pădure este, după cum spun specialiştii, „larg răspândită” în această zonă, acolo unde habitatul îi este favorabil.

Ornitologii afirmă, deci, că ciocârlia de pădure este, în această zonă a judeţului Bihor, o specie: „larg răspândită, nativă şi comună”.