Tel: +40 359 410556 E-mail: contact@capdd-bihor.org

Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului prin elaborarea planului de management

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Sep 18, 2020

0
Huhurezul mare – fun facts

Huhurezul mare – fun facts

Huhurezul mare este o specie de răpitoare de noapte de dimensiuni mari, cu o anvergură de 120 -135 cm.

Specia este sedentară. Teritoriile sunt păstrate tot timpul anului. Uneori, în iernile grele, cu hrană puţin abundentă, poate efectua migraţii scurte.

Cuibăreşte mai ales pe trunchiuri de arbori rupte, în scorburi – mai ales în cele de tip „horn”, cuiburi artificiale, cuiburi vechi ale altor specii, în special de pradă sau corvide.

Îşi păstrează teritoriul mai mulţi ani.

Este o specie este monogamă pe întreaga durată a vieţii.

Huhurezul mare se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări, pe care le vânează în timpul nopţii. În sezonul reproductiv poate vâna şi în timpul zilei. Identificarea prăzii se realizează din puncte fixe, dar poate efectua şi zboruri de căutare a hranei. Poate captura chiar rozătoare situate sub un strat de zăpadă de 20 – 30 de cm.