Tel: +40 359 410556 E-mail: contact@capdd-bihor.org

Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului prin elaborarea planului de management

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Dec 29, 2020

0
Fun facts – Șoimul rândunelelor

Fun facts – Șoimul rândunelelor

Sau Falco subbuteo, este un șoim de talie mică, subțire, cu o coadă relativ lungă și pătrată la capăt, având aripi lungi, ascuțite și arcuite spre interior ca o seceră. Aceste caractere îl face să se asemene cu o drepnea de talie mare.

Șoimul rândunelelor începe cuibăritul destul de târziu, de obicei la sfârșitul lunii mai, până în august, acest fapt fiind strâns legat de abundența hranei.

Foloseşte cuiburile abandonate de alte pasări care și-au încheiat ciclul de reproducere: ciori, coțofene, porumbei, stârci etc.

Şoimul rândunelelor trăieşte în zone deschise, joase, cu pâlcuri de copaci, în păduri rare, margini de pădure și maluri de râu.

Specia poate fi întâlnită și în zone antropice cu precădere în zona rurală dar și în orașe.

Şoimul rândunelelor este o specie este foarte activă la asfințit, când vânează păsările care se strâng în stoluri, preferând rândunelele, lăstunii și chiar drepnelele.

Ocazional, vânează și pe timp de noapte.