Tel: +40 359 410556 E-mail: contact@capdd-bihor.org

Îmbunătățirea stării de conservare a biodiversităţii în ROSPA0115 Defileul Crişului Repede – Valea Iadului prin elaborarea planului de management

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Jan 14, 2021

0
Fun facts – presura sură

Fun facts – presura sură

Corpul presurii sure pare îndesat și robust, având ciocul puternic.

Masculul începe să cânte în perioada martie-aprilie, de obicei ocupând locuri înalte, precum arbori, tufișuri, scaieți înalți, linii de telefonie sau electricitate.

Masculul acestei specii își apără teritoriul în timpul sezonului de reproducere și poate fi poligam, împerechindu-se chiar şi cu trei trei femele într-un sezon.

Cuibul este construit de către femelă și este, de obicei, amplasat pe pământ, fiind realizat din iarbă și căptușit cu păr sau fire de iarbă mai fine.

Fiindcă masculul este poligam, femela este cea care creşte puii. Masculul intervine doar în perioada în care aceştia sunt aproape complet dezvoltaţi.

Presura sură este o specie întâlnită mai cu seamă în câmpuri deschise, presărate cu tufișuri sau arbori, preferând terenurile agricole, în special pășunile și câmpurile cu cereale.

Este o specie predominant vegetariană, dar se hrănește și cu nevertebrate mici. Puii sunt, aproape în exclusivitate, hrăniți cu insecte.